Pickit
вход

ник (имя)
Для восстановления пароля впишите E-mail, указанный при регистрации:
Журнал Образование Новости в ФОТО

Интересное по фотографии

1. СаШо
    СаШо
    Предлагаю здесь размещать все интересное, что касается фотографии.

Вот например:

Полароиды Тарковского.

(Спасибо Оксане за ссылку)
  2. СаШо
    СаШо
    Брессон, Сара Мун, Куделка и т.д. ...
    сериал “Контрольные отпечатки”

Хорошие серии (на мой взгляд):
    1,2,7,9,13,14,15,19,20,30,33...
  3. greenoxana
    greenoxana
    Из "Контрольных отпечатков":

«Я стараюсь быть фотографом. Я не умею говорить, и говорить мне неинтересно. Если мне есть, что сказать, это можно найти на моих фотографиях. Мне неинтересно объяснять вещи, говорить почему и как. Я люблю показывать свои фотографии… Я оставляю другим право толковать, что они означают... » (Джозеф Куделка)

«Я снимаю уникальность, призрачность, мимолетную красоту, я ищу в ней чувства … я фиксирую пустоту, изобретаю историю, которую не рассказываю, воображаю ситуацию, которая не существует, стираю одно и создаю на его месте другое…» (Сара Мун)

«Часто меня спрашивают: «Получилось у вас то, что вы хотели?». Откуда мне знать чего я хочу. Фотография – это сюрприз, это случайная встреча.» (Марк Рибу).

«… потом взял свою камеру. Это мой способ подчеркнуть насколько для меня важно переживаемое мгновение.» (Юджин Ричардс).
  4. СаШо
    СаШо
    Інсайт.
    Українська чорно-біла фотографія ХХІ століття
    Унікальна колекція фотографій, створених у новому тисячолітті 23-ма українськими фотографами різного покоління, з різним досвідом і власним особливим почерком.

"Іноді для того, щоби привернути увагу до чогось, що говориться, кажуть — дивися. То ж дивися...

Дивна річ. Чим більше людей робить щораз більше фотографій щораз якіснішими і доступнішими приладами, тим сильніше відчувається нестача (синонім — брак) і фотографії і людей, котрі їх роблять (знімають теж точне слово, бо знімати — це брати щось із чогось, переважно з поверхні певного об'єму).

Дивися, в ідеалі невдовзі мало би з'явитися хоча би два різні слова, кожне з яких буде називати різні види фотографії. Очевидно, що слово фотографія залишиться за чорно-білою, яка властиво і є фотографією. Оскільки і у чорному, і у білому живуть усі відтінки світла, то йдеться ні про що інше, лиш про повноту.

Дивися. Довершеність самого світла є такою реальною, що чим менше всілякої іншої реальності у фотографії, тим вона правдивіша. Фотографія не документ. Їй важко піддаються навіть відмінності між десятиліттями. Їй йдеться не про те, що щось було, а про те, що хоча би щось є завжди. Вона нічого не мусить фіксувати, крім витягненого з потоків світла простору. Отже, не колір, не лінії і конфігурації. Тільки співіснування кількох просторів на одній площині.

Дивися... Фотографія — це втілена теорія відносності. Там де про час, простір і швидкість світла. У такому разі — чим менше кадрів дано, тим більше фотографії додається.

Пам'ятаєш фотографії наших людей з початку двадцятого століття. Пам'ятаєш, як виглядають лиця, які фотографувалися єдиний раз у житті. Це ж стосується і фотографів. Кожна як одна.

Чуєш, щось таке колись сказали. Країну, яка виробляє триста сортів сиру, неможливо перемогти. Країна, в якій є хоча би 94 фотографії, безсумнівно існує.

А це вже навіть ти не зможеш пояснити. Чому кожен цей світлопис власне про тебе?"

Тарас Прохасько
  5. СаШо
    СаШо
    Інсайт.

Василь Кривенко.

6. СаШо
    СаШо
    Інсайт.

Александр Чекменев.

7. СаШо
    СаШо
    Илья Чичкан.