Предлагаю здесь размещать все интересное, что касается фотографии. Вот например: Полароиды Тарковского. (Спасибо Оксане за ссылку)
Брессон, Сара Мун, Куделка и т.д. ... сериал “Контрольные отпечатки” Хорошие серии (на мой взгляд): 1,2,7,9,13,14,15,19,20,30,33...
Из "Контрольных отпечатков": «Я стараюсь быть фотографом. Я не умею говорить, и говорить мне неинтересно. Если мне есть, что сказать, это можно найти на моих фотографиях. Мне неинтересно объяснять вещи, говорить почему и как. Я люблю показывать свои фотографии… Я оставляю другим право толковать, что они означают... » (Джозеф Куделка) «Я снимаю уникальность, призрачность, мимолетную красоту, я ищу в ней чувства … я фиксирую пустоту, изобретаю историю, которую не рассказываю, воображаю ситуацию, которая не существует, стираю одно и создаю на его месте другое…» (Сара Мун) «Часто меня спрашивают: «Получилось у вас то, что вы хотели?». Откуда мне знать чего я хочу. Фотография – это сюрприз, это случайная встреча.» (Марк Рибу). «… потом взял свою камеру. Это мой способ подчеркнуть насколько для меня важно переживаемое мгновение.» (Юджин Ричардс).
Інсайт. Українська чорно-біла фотографія ХХІ століття Унікальна колекція фотографій, створених у новому тисячолітті 23-ма українськими фотографами різного покоління, з різним досвідом і власним особливим почерком. "Іноді для того, щоби привернути увагу до чогось, що говориться, кажуть — дивися. То ж дивися... Дивна річ. Чим більше людей робить щораз більше фотографій щораз якіснішими і доступнішими приладами, тим сильніше відчувається нестача (синонім — брак) і фотографії і людей, котрі їх роблять (знімають теж точне слово, бо знімати — це брати щось із чогось, переважно з поверхні певного об'єму). Дивися, в ідеалі невдовзі мало би з'явитися хоча би два різні слова, кожне з яких буде називати різні види фотографії. Очевидно, що слово фотографія залишиться за чорно-білою, яка властиво і є фотографією. Оскільки і у чорному, і у білому живуть усі відтінки світла, то йдеться ні про що інше, лиш про повноту. Дивися. Довершеність самого світла є такою реальною, що чим менше всілякої іншої реальності у фотографії, тим вона правдивіша. Фотографія не документ. Їй важко піддаються навіть відмінності між десятиліттями. Їй йдеться не про те, що щось було, а про те, що хоча би щось є завжди. Вона нічого не мусить фіксувати, крім витягненого з потоків світла простору. Отже, не колір, не лінії і конфігурації. Тільки співіснування кількох просторів на одній площині. Дивися... Фотографія — це втілена теорія відносності. Там де про час, простір і швидкість світла. У такому разі — чим менше кадрів дано, тим більше фотографії додається. Пам'ятаєш фотографії наших людей з початку двадцятого століття. Пам'ятаєш, як виглядають лиця, які фотографувалися єдиний раз у житті. Це ж стосується і фотографів. Кожна як одна. Чуєш, щось таке колись сказали. Країну, яка виробляє триста сортів сиру, неможливо перемогти. Країна, в якій є хоча би 94 фотографії, безсумнівно існує. А це вже навіть ти не зможеш пояснити. Чому кожен цей світлопис власне про тебе?" Тарас Прохасько
Інсайт. Василь Кривенко.
Інсайт. Александр Чекменев.
Илья Чичкан.
Рита Островская.
Василина Врублевська.
Виктор Суворов.